Je pensioen is straks je inkomen voor hopelijk een nog lange periode in je leven. Belangrijk dus om te weten hoe je pensioen bij het DEPF is geregeld. De deelnemers van de sectie DuPont België kennen het DEPF al wat langer. Voor de deelnemers in de secties DuPont Nederland en Genencor Nederland is pensioen opbouwen in België een nog behoorlijk nieuw fenomeen. In de transitiefase van het pensioen is er veel gecommuniceerd en daardoor is de overgang soepel verlopen. Maar ook nu alles is ingeregeld, wil het DEPF je geregeld informeren over je pensioen.

Centrale rol voor website
Een centrale rol daarbij speelt onze website www.depf.eu. Via de homepage kun je gemakkelijk doorklikken naar de sectie waarin jij pensioen opbouwt. Je vindt er informatie over de pensioenregeling en kunt er gerelateerde documenten downloaden. Ook publiceren we op de site geregeld nieuwsberichten en interviews met bestuurders en collega’s.

Digitale nieuwsbrief
Twee keer per jaar publiceren we voortaan een digitale nieuwsbrief met een aantal korte samenvattingen of intro’s van relevante onderwerpen. Je kunt via die nieuwsbrief gemakkelijk doorklikken naar het volledig verhaal zoals dat op de website is te vinden. In december 2017 verschijnt onze eerste nieuwsbrief.

Helpdesk
Aon Hewitt is de administrateur van het DEPF, met teams in België en Nederland. Zij zorgen voor het persoonlijke pensioenoverzicht dat je elk jaar ontvangt. Als je vragen hebt, over je pensioen kun je per e-mail of telefonisch contact opnemen met medewerkers van de Helpdesk van Aon België (voor de sectie DuPont België) of RiskCo (voor de secties DuPont Nederland en Genencor Nederland). De contactgegevens vind je op onze website www.depf.eu.

Pensioenspreekuur
Voor de medewerkers in Nederland wordt bij voldoende belangstelling maandelijks een pensioenspreekuur gehouden op de site in Dordrecht, de locatie met de meeste werknemers. Deelnemers van de andere Nederlandse vestigingen zijn daar ook welkom. Op de website kun je zien op welke dagen de spreekuren zijn gepland. Je kunt je via de site voor het spreekuur inschrijven. Als er op de locaties Leiden en Landgraaf voldoende belangstelling is, kan ook daar een spreekuur worden georganiseerd.

Totaaloverzicht van je pensioen
Op de website www.depf.eu kun je veel informatie vinden over je pensioen bij het DEPF. Daarnaast zijn er zowel in België als in Nederland websites waar je inzicht kunt krijgen in het pensioen dat je bij al je werkgevers hebt opgebouwd en later gaat ontvangen. Ook het overheidspensioen is daarin meegenomen. In België kun je gaan naar https://mypension.be en in Nederland naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. In beide landen heb je je digitale identiteitscode nodig om te kunnen inloggen.

Afdrukken