Binnenkort krijg je jouw jaarlijkse pensioenoverzicht weer toegestuurd. In België heet het een pensioenfiche, in Nederland een UPO (Uniform Pensioenoverzicht). De pensioenfiches van de deelnemers van de sectie DuPont België worden eind deze maand verstuurd. De UPO’s van de deelnemers van DuPont Nederland en Genencor Nederland begin juli.

Op je jaarlijkse pensioenoverzicht zie je hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd en hoeveel je naar verwachting gaat ontvangen als je stopt met werken. Het is belangrijk om je pensioenoverzicht te bekijken zodat je weet waar je staat met je pensioenopbouw.

Nieuw in het Nederlandse UPO: scenario’s
In de Nederlandse pensioenoverzichten is er vanaf dit jaar een belangrijke toevoeging waar we al eerder een nieuwsbericht over hebben geschreven. Je verwachte pensioen wordt namelijk in drie scenario’s getoond: een verwacht scenario, een pessimistisch scenario en een optimistisch scenario.

Klik hier als je de uitleg wilt lezen over de scenario’s. We hebben er ook een filmpje over. Klik hier om dat te bekijken.

Online totaalplaatje
Het pensioenoverzicht dat je van het DEPF ontvangt, gaat alleen over je pensioen bij DuPont. Wellicht heb je bij eerdere werkgevers ook pensioen opgebouwd. Je totale pensioenplaatje kun je online zien. Voor de Belgische deelnemers kan dat op de site www.mypension.be.
In Nederland is het www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Afdrukken